Таборове літо львівських пластунів у самому розпалі!

Таборове літо львівських пластунів у самому розпалі!

Понад 1500 вихованців повернулись з 44 таборів, що відбувались на заході України протягом червня-липня за виховно-вишкільною методою Пласту!

У червні-липні львівські пластуни роз’їхались по всій Україні на табори, які стають головним підсумком перевірки знань отриманих дітьми протягом пластового року. Тут вчаться в’язати столи та брами, готують їжу в польових умовах, пізнають історію та культуру, вчаться любити Україну і робити її кращою! А закінчується усе запальною ватрою, закриттям із сльозами щастя і трішки суму, адже наступна така пригода аж через рік!

В кінці липня з 44 пластових таборів повернулось вже понад 1500 вихованців львівського осередку Пласту!

Курінний пластовий табір хлопчачого к.ч. 23 ім. Степана Бандери

Курінний пластовий табір дівочого к.ч. 50 ім. Богдани Світлик

Особливості курінних/гніздових таборів у Пласті є отримання знань та навичок практичного пластування і формування міцної спільноти та дружби у гнізді/курені - структурної одиниці Пласту, в якій діти об'єднуються за віком і статтю і перебувають у ньому весь новацький (6-10 років) або юнацький (11-17 років) шлях. Кожен курінь, або гніздо мають власні традиції, церемоніали та візуальні ознаки, які підкреслюють їх особливість, що формує у дитини почуття приналежності до спільноти. Традиції можуть переноситись і на табори: наприклад певні курені роблять мандрівні табори, хтось завжди обирає гірську місцевість, а хтось навпаки водний простір.

Курінний пластовий табір дівочого к.ч. 14 ім. Соломії Крушельницької

За підтримки місцевих територіальних громад та Львівщині нам вдалось налагодити усі безпекові процеси та провести десятки пластових таборів на мальовничих просторах НПП "Сколівські бескиди".

Новацький пластовий табір "Велика сила" у станиці Львів

Після "курінного" етапу пластуни мають змогу відвідати крайові табори, які відбуваються переважно у серпні і можуть мати "спеціалізації" - тематичний напрям програмного наповнення. Наприклад морське пластування, летунство, велоспорт, скелелазіння, мистецтво тощо.

Важливим етапом підготовки до цих таборів для дітей стає участь у курінному таборі в червні-липні та отримання всіх необхідних знань та навичок для перебування у таборовому побуті та ритмі. 

Курінний пластовий табір хлопчачого к.ч. 87 ім. Івана Багряного

Цього року львівські пластові табори підтримали партнери осередку! Уся пластова родина у Львові щиро дякує Управління молодіжної політики Львівської міської ради , Корпорація Нерухомості РІЕЛ за матеріалу підтримку таборів та внесок у розвиток Пласту у Львові, а також ПрАТ "Добра Вода", та компанії T.B. Fruit за те, що підтримали проведення літніх таборів питною водою та поживними соками для дітей! Ви завжди поруч і це дуже цінно!

Підтримай розвиток Пласту у Львові

Підтримай розвиток Пласту у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років Детальніше

Час для прочитання: 4 хв

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ