Зимівля Львівських Пташат у 2021 році

Зимівля Львівських Пташат у 2021 році

Поміж карантинними обмеженнями пластові пташата Львова так уміло сформували свої плани, що встигли провести два великих станичних заходи: #СвічечкаПташат і #ЗимоваМандрівкаПташат.

Тоді як Свічечка відбулася ще наприкінці 2020 – 27 грудня, мандрівка зібрала пташачі родини на початку лютого 2021.

«За кілька днів до Різдва на Небі всі розхвилювалися – зникла Різдвяна Зоря! Кажуть, упала донизу, але ніхто не бачив куди… Тож на Землю відправили Ангела, аби Зірку розшукав, не може Різдво бути у темряві! Дива трапляються у цей час, тож на допомогу Ангелу приходить чортик, – він бачив, що зірка упала в українське село й розлетілася шматками. Слава Богу, що ті частинки потрапили до добрих господинь у хати! Панусі дуже втішилися, що матимуть щастя цілий рік. А як пташата дізналися, що трапилося, то зголосилися допомогти Ангелові і зібрати Зірку докупи…», – запрошує нас до неймовірної пригоди комендантка Різдвяної Свічечки Пташат, ст.пл. Христина Бабенчук, ЛМ.

Тож 140 пташат зі своїми мамами і татками розлетілися поміж хатами Шевченківського Гаю. Кожна господиня приготувала розповідь про котрусь різдвяну традицію. Та й завдань для пташат не бракувало: розтерти мак, завіншувати, нагодувати худобу, накрити різдвяну вечерю, зв’язати сіном ложки. Усіх пташат об’єднали у 12 груп, оскільки було карантинне обмеження – по 20 осіб у групці. Теренівка тривала 1,5 години. Головна галявина скансену, осяяна сонцем, була сповнена пташачого гомону і щасливого вереску.

Потомлені цікавезними завданнями, пташата вмить схрумкали усі пампухи під чудові коляди гурту семінаристів та батьків. Тоді, здобувши нові сили, склали загублену зірку докупи і знову файно заколядували.

Зимова Мандрівка Пташат проводиться уже четвертий рік поспіль. І втретє – це не просто теренівки та майстерки, а навчання з інструкторами гірськолижного спуску.

«Цьогоріч, через карантин, вперше мандрівка тривала лише один день, – розповідає комендантка заходу пл. сен. праці Ольга Кальбус, ЧХ. – Та погода й сніжні умови, а найбільше – самі родини пташат і власники лижного курорту «Казкова Поляна» сприяли тому, аби 87 пташат з родинами почувалися весело та комфортно. Лише уявіть собі, пташатам на поталу було віддано аж два ратраки – монстри, що вирівнюють снігові схили! Звісно, під наглядом батьків та в межах безпеки.»

Та чого приховувати – того дня саме пташачий рід заполонив усі схили і виямки Казкової Поляни, що за 35 км від Львова. У суботу, 6 лютого завданням пташат було дістатися Північного та Південного полюсів, дорогою експериментуючи з льодом, тренуючись підійматися та спускатися на лижах, створюючи музику на кольорових бурульках, годуючи зголоднілого ведмедя (це був переодягнений батько пташатка Квітки) чи намагаючись довезти ікру лососів на упряжці складеній із самих пташат. На полюсах пташат очікувала Фея Полюсу, яка запросила до своєї полярної станції на екскурсію та показала чарівні зимові експерименти. В Антарктиді мешкає самотній Пінгвінчик, а в Арктиці – Біла Ведмедиця, які прагнуть знайти друзів! Тож найсміливіші пташата взялися протоптати стежки з одного й іншого полюсу, аби обидва самотніх звірятка могли зустрітися саме тут – у Казковій Поляні! І це диво сталося!

Авторка тексту – пл. сен. праці Ольга Кальбус, ЧХ

Долучайтесь до Пласту у Львові!

Долучайтесь до Пласту у Львові!

ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років Детальніше

Час для прочитання: 4 хв

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ