“ВЖЕ ВДОМА”: ЯК ПРАВИЛЬНО КОМУНІКУВАТИ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ?

“ВЖЕ ВДОМА”: ЯК ПРАВИЛЬНО КОМУНІКУВАТИ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ?

Спільно з Agrola запустили важливий соціальний проєкт - серію сходин, де навчаємо правильного спілкування з військовослужбовцями.

Уже третій рік ми живемо у страшний період постійної небезпеки. Все більше та більше знайомих долучаються до лав Збройних сил України, ми все частіше бачимо на вулиці, в місті чи кафе людей у формі. Окрім цього, кожен з нас уже досить травмований внаслідок усіх подій, постійних ракетних небезпек, повітряних тривог та новин з фронту. Проте як часто ми задумуємось над тим, що відчувають військові, коли повертаються з пекла у місто, де вирує життя. Як правильно з ними спілкуватись, щоб не травмувати ще більше?

Спільно з AGROLA ми прийняли рішення, що така інформація має бути у вільному доступі, а такі навчання - дуже актуальні. Саме тому, ми розробили серію сходин для юнацтва [діти 11-18 років], де протягом 7 сходин вони мають змогу відкрити для себе такі теми:

  • знайомство зі шляхом ветерана
  • етапи до та під час служби 
  • спілкування на відстані та комунікація з військовими
  • повернення з фронту, адаптація до цивільного життя
  • як виявити повагу під час спілкування з малознайомими ветеранами?
  • цивільне життя ветерана та реабілітація
  • інклюзивність та безбар’єрність у суспільстві

 

Також плануємо провести сходини в реабілітаційному центрі та поспілкуватись з військовими. 

На цю мить проєкт “Вже вдома” проходить апробаційний етап, у якому бере участь гурток хлопців та дівчат. Ми ретельно пропрацювали кожні сходини, а згодом плануємо реалізувати посібник, зі всіма зібраними матеріалами, що стануть корисними для виховників у майбутньому. 

Проєкт виник як відповідь на потребу адаптації військових, що повернулись з війська до цивільного життя. Основна мета – можливість дітей здобути знання і навички, необхідними для взаємодії та розуміння військових.  Важливо підтримувати та реалізовувати такі ініціативи, адже ми живемо в час, коли потрібно навчати суспільство до викликів сьогодення. Починати потрібно з дітей, адже вони рушій та опора майбутнього нашої держави.

 

LAST NEWS

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ More details

Time to read: 3 minutes

Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни

Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни More details

Time to read: 4 minutes

Show more

WE ARE ALWAYS IN TOUCH