Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни

Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни

Як пластуни готуються до таборового літа та хто став переможцем цьогорічних весняних змагань - читай у матеріалі.

24-26 травня у селищі Великий Любінь відбулося традиційне та щорічне Свято Весни. Це триденний пластовий фестиваль, присвячений опікуну Пласту – святому Юрію Змієборцю. Саме зі Свята Весни традиційно починається таборове літо для членів Національної скаутської організації України “Пласт”. Після зимового затишшя пластуни львівського осередку вибралися на природу, аби зустріти друзів, взяти участь у різноманітних змаганнях та отримати заряд на нові пригоди. 

“У такий спосіб ми зустрічаємо прихід весни та теплої пори року, а, оскільки, для багатьох це перший наметовий табір у календарному році, то щороку Свято Весни задає настрій подальшому літньому таборуванню”, – розповів комендант Свята Весни 2024, Нестор Сивуляк.

Цьогорічне Свято Весни станиці Львів відвідало 1167 осіб. Команда організаторів із 17 людей забезпечила пластовій спільноті Львова незабутні вихідні. Щороку юнацьке (діти віком 11-18 років) Свято Весни відбувається у вигляді змагань між командами з різних пластових куренів. Кожен курінь організовує власний підтабір та забезпечує побут на ньому (намети, кухня, огорожа та вхідна брама, щогла для прапора, тощо). Як елемент змагань, команди намагаються яскраво і оригінально та тематично оформити свої підтабори. Темою львівського Свята Весни 2024 були міфічні істоти України. Учасники дійства поринули в загадкову атмосферу автентичних вірувань, створюючи стилізовані споруди та одягаючись відповідно до певної теми. 

“Робити події для дітей у наш час є неабияким викликом, проте будь-які сумніви зникають, коли усвідомлюєш важливість елементу Великої пластової гри у житті юнацтва. Я дуже вдячний своїй команді за організацію акції такого масштабу, довіру та підтримку впродовж місяців підготовки. В ході організації швидко вирішувалися робочі питання завдяки добре налагодженій комунікації. Чимало допомогло спілкування з нашими попередниками, що організовували Свято Весни впродовж останніх років, проте власний досвід найцінніший”, – ділиться комендант.

“Цьогорічне Свято Весни пройшло не без викликів, але точно успішно. Вдячний всім організаторам, учасникам і спонсорам за те, що реалізували цю подію! Кожен курінь чимось по-своєму вирізнився: чи то брамою до небес, чи то дивовижними костюмами міфічних істот, чи навіть своїм виступом на кулінарному змазі”, – ділиться враженнями писар акції.

Оскільки Свято Весни – одна з улюблених акцій більшості пластунів, команда дуже хотіла створити для дітей щось захопливе. “Найприємніше було в останній день спостерігати за їхніми неймовірними емоціями при оголошенні результатів. “СВ-2024” дало нам натхнення творити далі”.

Зі щирим серцем дякуємо усім учасникам та проводу за те, що стали частиною цьогорічного міфологічного Свята Весни. Це був справді шалений запал емоцій для кожного. Щиро віримо, що усі назавжди запам'ятають цю величну атмосферу, де ожили легенди й міфи української землі. Переможцями загального заліку стали:

 • 1 місце: к.ч.14 ім. Соломії Крушельницької

 • 2 місце: к.ч.84 ім. Марії Приймаченко

 • 3 місце: к.ч.122 ім. Дніпрової Чайки

Окрім цього, висловлюємо щиру вдячність нашим партнерам за постійну підтримку: ТОВ "Кормотех", Корпорації нерухомості РІЕЛ, OpenVPN, Добра вода, Хлібпром, Chocoboom, ІБІС, Shambala, T.B. Fruit. Ви - наша опора та підтримка, а також приклад ведення свідомого бізнесу. Дякуємо за те, що підтримуєте усі волонтерські ініціативи та сприяєте розвитку успішної та свідомої молоді у Львові.



 

LAST NEWS

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ More details

Time to read: 3 minutes

Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни

Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни More details

Time to read: 4 minutes

Show more

WE ARE ALWAYS IN TOUCH