Місія Вифлеємського Вогню Вогню Миру на Схід

Місія Вифлеємського Вогню Вогню Миру на Схід

Чернігів, Харків, Слов'янськ, Ізюм, Бахмут, Краматорськ, Дружківка, Запоріжжя - розповідаємо про делегацію Вифлеємського Вогню Миру пластунам-військовим на фронт

"Окопні свічки військових ми запалили вогнем з самого Вифлеєму"

Минулого тижня львівські пластуни Ярослав Булишин, Ростислав Добош, Роман Дзедзик, Віталій Троць та Петро Задорожний побували на прифронтових територіях, щоб передати Вифлеємський Вогонь Миру пластунам-військовим.

За кілька днів Вогонь передали у Бахмут, Харків, Чугуїв, Ізюм, Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку, Павлодар, Житомир, Чернігів, Дніпро, Оріхів та Запоріжжя. Ним запалювали окопні свічки, маленькі лампадки та свічники в штабах військових.

Ми розпитали Ярослава про Місію і враження від поїздки.

Як відбувалась передача вогню?

В цій поїздці ми передали вогонь військовим та військовим медикам, які є пластунами. Здебільшого - в окопних свічках, які ми привезли з собою (їх зробили львівські волонтери). Разом зі свічками ми привозили коробки з їжею, медикаментами, привезли аптечки та навіть кілька старлінків. Все те, про що перед тим нас попросили самі військові.

Наші пластуни як ніхто інший знають про Вифлеємський Вогонь, у мирний час вони і самі передавали його церквам та лікарням незліченну кількість разів. Тож отримати його зараз від нас їм було напрочуд важливо. Ми радіємо, що це вдалося!

Була історія, яка запам’яталась найбільше?

Найбільше запам’яталось, як заїжджали у Бахмут. Це місто лиш нещодавно деокупували, воно було фронтом зруйнованим війною, а зараз - його захищають наші військові до яких ми приїхали. Бахмут таким, яким виглядає зараз нагадує про те, що попри все всі наші міста будуть звільнені, бо вони - українські.

Вифлеємський Вогонь Миру - це світло, яке об'єднує. Цьогоріч воно ще сильніше нагадує про тяглість традицій і силу єдності та підтримки, яка тримає український народ у спільній справі для перемоги.

Для нас честь передати світло і вживу подякувати тим, хто захищає щодня - наші життя і наші міста. В єдності ми обов'язково переможемо темряву!

Фотографії - Пласт Львів

Підтримай Пласт у Львові

Підтримай Пласт у Львові

LAST NEWS

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! More details

Time to read: 3 minutes

Пласт Львів зібрав 700 000 грн на Золотому благодійному вечорі

Пласт Львів зібрав 700 000 грн на Золотому благодійному вечорі More details

Time to read: 2 minutes

Show more

WE ARE ALWAYS IN TOUCH