БТР для захисників. Підсумки масштабного збору Орисі Дем’янюк-Мочульської

БТР для захисників. Підсумки масштабного збору Орисі Дем’янюк-Мочульської

Об’єднавшись у спільній справі можна звернути гори! Масштабний збір на Бронетранспортер (БТР) завершений, куплена техніка - вже у Львові!

Збір на бронетранспортер для українських військових ініціювала та очолила українська легкоатлетка, чоловік та брат якої на передовій, Orysia Demianiuk-Mochulska

Орися об'єднала для збору три організації - Пласт Львів, Українську академію лідерства та біговий клуб ProBig. Запустили процес збору коштів ще в грудні, через благодійний забіг «Біжу по БТР» в Стрийському парку у Львові. Продовжили збирати кошти онлайн через забіги та фанрейзерські ініціативи студентів Української академії лідерства та львівських пластунів.

Спершу ми організували забіг на який можна було зареєструватися і зробити благодійний внесок. Ми зробили так, щоб участь можна було взяти в будь-якій точці України і просто донатити. Для збору об’єднали три організації - Пласт Львів, Українська академія лідерства та біговий клуб ProBig. Запустили процес збору коштів ще в грудні, через благодійний забіг «Біжу по БТР» в Стрийському парку у Львові. Продовжили збирати кошти онлайн через забіги та фанрейзерські ініціативи студентів Української академії лідерства, львівських пластунів та учасників клубу ProBig. Також до збору долучилися відомі українські спортсмени, дружина з друзями покійного побратима Василя Яворського та юний волонтер зі Львова Олекса Семак. 

(Орися Дем’янюк-Мочульська, українська легкоатлетка, організаторка збору на БТР)

Військові з бригади для якої організатори збирались придбати БТР знайшли бронетранспортер польсько-чеського виробництва 1969 року в Польщі на OLX, і звернулися з запитом допомогти з купівлею. Остаточна сума, яку вдалось зібрати на момент купівлі складала 1 201 024 грн.

Оплатою БТР-у займався волонтерський Штаб Пласту у Львові, водночас до самого моменту купівлі збором коштів, запитами, дозволами та логістикою займалася Орися Дем’янюк.

Спершу ми мали ідею зробити благодійний забіг, оскільки на той час вже робили різні активності і події ддля зборів коштів. З цією ідеєю звернулись до Орисі і виявилось що якраз вчасно, бо хлопцям саме був потрібен БТР. Організували забіг спільно з УАЛ та Probig, а далі завдяки лідерству Орисі збирали своїми силами кошти всі, хто був долучений до збору. Таким чином вдалось дозбирати необхідну суму, після чого почався процес купівлі, який теж був не простий через специфіку покупки. В січні мми з Орисею багато працювали з документами: я з банком, а вона з військовою частиною і в кінцевому результаті нам все вдалось. Залишається ще трохи роботи і БТР поїде туди, де потрібен найбільше.

(Володимир Чернюк, координатор волонтерського Штабу Пласту у Львові)

Зараз БТР знаходиться на базі компанії ТзОВ "Дженко-Ю" у Львові та чекає на ремонт. За підтримки компанії волонтери працюють над тим, щоб змінити колеса та зробити протикумулятивний екран і будемо передавати хлопцям з Львівської ТРО, що боронять нас в Луганській області! 

Дякуємо за підтримку цього збору всім причетним! А також - інформаційний розголос, завдяки якому вдалось залучити необхідну суму. Разом - до перемоги! Звітувати про відправку БТР військовим будемо на сторінках Пласт Львів у соцмережах. Підписуйтесь, щоб не пропустити!

Підтримуй Штаб Пласту у Львові!

Підтримуй Штаб Пласту у Львові!

LAST NEWS

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років More details

Time to read: 4 minutes

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! More details

Time to read: 3 minutes

Show more

WE ARE ALWAYS IN TOUCH