Вифлеємський вогонь миру - символ єдності та віри в нашу перемогу вже у Львові!

Вифлеємський вогонь миру - символ єдності та віри в нашу перемогу вже у Львові!

Традиційну акцію “Вифлеємський вогонь миру” розпочато! Сьогодні львівські пластуни отримали вогонь на кордоні від польських харцерів, щоб протягом місяця поширити його у школи, церкви, лікарні та інші установи Львова.

11 грудня львівські пластуни зустрілись на кордоні “Рава Руська” з польськими скаутами-харцерами і отримали Вифлеємський Вогонь Миру. З Вифлеєму вогонь відправляють літаком до Австрії, а вже звідти його поширюють скаути по всьому світу.

 

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. В Україні акція відбувається з 1998 року, його поширюють пластуни − українські скаути. Щороку Вифлеємський вогонь миру передають громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні.

Ця акція символізує мир, любов та добро. Цьогоріч її гасло — “Вифлеємський вогонь миру - символ єдності та віри в нашу перемогу”, адже зараз відсутність світла у будинках та на вулицях ми замінюємо світлом у душі, підтримуємо одне одного словом та допомогою у скрутний час. Для нас кожна передача нагадує про міцну спільноту, яку будує Пласт у Львові та тяглість традицій”, — коментує очільник “Пласт Львів”, Ярослав Булишин.

Момент передачі розпочинає улюблену зимову акцію пластунів - поширення Вифлеємського Вогню Миру. Його передаватимуть львівським організаціям, лікарням, школам, сиротинцям, церквам та партнерам Пласту у Львові. До 7 січня львівські пластуни відвідають понад 100 установ, щоб заспівати пісню Вифлеємського Вогню та передати тепло та любов напередодні світлого Різдва.

12 грудня у Львівській міській раді відбулася урочиста передача вогню адміністрації міста та військовим в офісі міського голови Львова Андрія Садового. Після цього символ любові та добра зможуть отримати у свої лампадки усі охочі львів’яни, завітавши до офісу ЛМР на Площі Ринок.

Переглядайте ролик про Вифлеємський Вогонь Миру у Львові − https://www.youtube.com/watch?v=BT1iI1r4Nqs&t=7s

Фотографії: Роман Балук (Львівська міська рада)

ОСТАННІ НОВИНИ

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Пласт Львів зібрав 700 000 грн на Золотому благодійному вечорі

Пласт Львів зібрав 700 000 грн на Золотому благодійному вечорі Детальніше

Час для прочитання: 2 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ