У Львові урочисто відзначили День Першої Пластової Присяги 2023

У Львові урочисто відзначили День Першої Пластової Присяги 2023

Понад 1000 пластунів від найменших пташат до найстарших пластунів-волонтерів зібрали в парку культури та відпочинку у Львові щоб відсвяткувати 111-річчя найбільшої скаутської організації України Пласт, прийняти нових членів Пласту та відзначити членів організації.

Пластова присяга супроводжує протягом цілого життя. Це не просто слова, а обіцянка, яку ми даємо тримаючись за прапор рідної України.

Для Пласту у Львові ця подія надзвичайно символічна, адже саме тут, 111 років тому пластова присяга прозвучала вперше

В суботу всі пластуни та пластунки Львова, від наймолодших до найстарших — стояли пліч-о-пліч, вшановували пам’ять Героїв, співали урочисті пісні, складали пластову присягу, отримували відзначення чи здобували найвищий пластовий юнацький ступінь. Гостями заходу стали представники Пласту з усієї України та з-за кордону (зокрема своє вітальне “СКОБ!” львівським пластунам виголосив голова КПР Пласту у Канаді Богдан Колос)

Відзнаки та активну волонтерську та суспільну діяльність від міста Львів та обласної громади пластунам вручили міський голова м. Львів Андрій Садовий та голова львівської обласної (військової) державної адміністрації Максим Козицький.


 

Срібною лілейкою за значну пластову та суспільно-корисну діяльність нагородили пл. вірл. Анастасію Червону.

7 юнаків та юначок здобули найвищий юнацький ступінь та були іменовані скобами та вірлицями.
17 пластунів склали пластову присягу.

1 відзначенням Уладу старших пластунів (орден св.Юрія в бронзі) нагородили:

ст. пл. вірл. Оксану Литвин (Майка), ОД

ст. пл. вірл. Христину Качмарик, Rt


2 відзначенням Уладу пластових сеніорів (Орден св.Юрія в сріблі) нагородили:

пл. сен. довір'я Святослава Луціва

пл. сен. праці Наталію Музала, ОД


Окрім цього, десятки юнаків та юначок здобули ступінь розвідувача / розвідувачки, маємо десятки нових пташат та складених новацьких обіцянок! В честь цього малим пластунам пов’язали пластові хустки, офіційно приймаючи їх до лав організації.

З ініціативи керівництва Парку культури та відпочинку наприкінці заходу пластуни висадили пам’ятне залізне дерево, що символізуватиме міць усіх пластунів, які тримають вірність своїй присязі у тилу та на фронті.

Неймовірно радіємо і дякуємо всім хто долучився до участі та організації. Адже наша міць живе і в спільних пластових традиціях. Сьогодні ми тут силами всіх пластунів, які тримають оборону України і тих, хто вже тримає для нас небо на Вічній Ватрі. На їх славу і честь гучно лунали урочисті слова пластової присяги!

Дякуємо за підтримку та розвиток нашої організації, постійним партнерам Пласту у Львові Управлінню молодіжної політики Львівської міської ради та Корпорації Нерухомості “РІЕЛ”. Завдяки системній підтримці партнерів львівський осередок Пласту щороку дозволяє відчути Чар Великої Гри українській молоді та прийняти до організації нових вихованців!
Дякуємо нашим ЗСУ, адже тільки завдяки вам маємо змогу зібратись у такому великому пластовому колі.  

фото - Роман Балук (Львівська міська рада), Львівська обласна державна адміністрація, Анастасія Смольєнко (Укрінформ), Іван Станіславський (Твоє місто)

 

Підтримай розвиток Пласту у Львові

Підтримай розвиток Пласту у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Пласт Львів зібрав 700 000 грн на Золотому благодійному вечорі

Пласт Львів зібрав 700 000 грн на Золотому благодійному вечорі Детальніше

Час для прочитання: 2 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ