Наймолодші пластуни провели своє літнє таборування

Наймолодші пластуни провели своє літнє таборування

Допоки літо в самому розпалі – у пластових пташат сезон таборування вже підходить до завершення. Про табори для маленьких пластунів читайте у статті.

Цього року у станиці Львів відбулось 3 табори для наймолодшого уладу – пташат. Хлопчики та дівчатка віком від 3 до 6 років проводять свої літні табори разом із батьками. Вони їдуть на природу, ночують в будиночках, розважаються, співають пісні під гітару, вивчають світ довкола себе та змалечку ринуть у Велику Гру.

“Батьки в УПП (Улад пластунів пташат) залучені повністю як до сходин, так і табору. Без батьків УПП не можливе” - ділиться із нами комендантка табору «Мандруємо Україною».

Кожен табір має насичену програму, що відповідає певній легенді. Пташачий табір Ластів’ят “Ключі сили” мав досить актуальну та непересічну легенду (таборову концепцію).

“Головні персонажі - Данко, Фабіян та Зірка боронять своє місто від війни. Ключем до перемоги стало об'єднання зусиль всіх жителів міста. За прикладом персонажів легенди пташата протягом табору мали зібрати 5 ключів: побороти страх, опанувати злість, сором, сум та відчути силу радості. Тобто наскрізною ниткою програми табору є розвиток емоційної сфери та вміння працювати в команді. Легенда проводилась у формі театралізації з використанням декорацій, без жодних сцен із зображенням насильства та із щасливим кінцем, як це і має відбуватися згідно з віком дітей. Свого роду як терапевтична казка”. 

Міжгніздечковий табір “Мандруємо Україною” забезпечив крутим таборовим літом 22 пташат. 

“Під час табору в нас відбувались різні активності, а саме майстерки, мандрівки, складання дендрологічного альбому, подорож в соляні шахти, зйомка та монтаж історії “Тіні забутих предків”. А головне - пташата обмінювались досвідом та дізнавались про красу рідного краю ”.

Загалом цього літа близько 40 пташаток разом зі своїми батьками поринули у казку та провели спокійні, безтурботні та насичені літні дні. Завдячуємо за це нашим військовим Збройних сил України!

Офіс Пласту у Львові та коменданти таборів висловлюють щиру подяку батькам за допомогу в організації та підтримку. А також Львівській міській раді за фінансову допомогу волонтерського руху, адже літнє таборування - невід’ємна частина пластової програми та життя кожного пластуна.

Підтримай розвиток Пласту у Львові

Підтримай розвиток Пласту у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років Детальніше

Час для прочитання: 4 хв

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ