СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ

Спільно з Agrola запустили важливий соціальний проєкт та провели серію сходин. Проте чи це все? Читайте у матеріалі.

Сотні військовослужбовців щодня повертаються додому на реабілітацію чи лікування, отож маємо вміти правильно взаємодіяти, вчитися висловлювати свою вдячність та повагу, не образивши, підтримувати та допомагати. Ми усвідомлюємо, який слід залишає війна й глибоко цінуємо досвід ветеранів й прагнемо, аби наші захисники почувалися прийнятими, почутими, не відкинутими.

Спільно з AGROLA ми прийняли рішення реалізувати соціальний проєкт «Вже вдома» - розробити та провести серію навчальних сходин для юнацтва [діти 11-18 років], де протягом кількох тижнів учасники опановували такі теми:
● знайомство зі шляхом ветерана
● етапи до та під час служби
● спілкування на відстані та комунікація з військовими
● повернення з фронту, адаптація до цивільного життя
● як виявити повагу під час спілкування з малознайомими ветеранами?
● цивільне життя ветерана та реабілітація
● інклюзивність та безбар’єрність у суспільстві

Два гуртки хлопців та дівчат пройшли апробаційний період, що складався із 7 сходин, зустрічі з ветераном та відвідин реабілітаційного центру. Це була виняткова нагода реалізувати здобутий досвід та знання на практиці та мати можливість поспілкуватися з нашими захисниками в теплій та дружній атмосфері. Детальніше ознайомитись із
подіями проєкту можна тут [покликання на статтю].
Зазначимо, що це лише початок нашої великої справи! Ми спільно з AGROLA ретельно пропрацювали кожні сходини, а тепер розробляємо з фаховими психологами посібник зі всіма зібраними матеріалами, що стануть корисними та помічними для виховників у майбутньому. Відтак, кожен виховник матиме змогу проводити серію таких сходин для свого юнацтва на основі навчальних матеріалів проєкту.

Нагадаємо, що проєкт виник як відповідь на суспільну потребу правильної взаємодії з військовими, що вирушають на фронт чи повертаються додому. Наша основна мета – здобуття дітьми та юнацтвом знань та навичок, що необхідні в щоденному житті при спілкуванні з захисниками, поширення й утвердження цього досвіду через дітей у сім’ях та родинах.

Вважаємо, що спільно з AGROLA ми закладемо фундамент великих змін заради побудови ветераноцентричного суспільства у країні, яка перемогла завдяки нашим захисникам.

LAST NEWS

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ “ВЖЕ ВДОМА” ПРО КОМУНІКАЦІЮ З ВІЙСЬКОВИМИ ТА ВЕТЕРАНАМИ More details

Time to read: 3 minutes

Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни

Понад 1000 пластунів поринули у міфологію під час Свята Весни More details

Time to read: 4 minutes

Show more

WE ARE ALWAYS IN TOUCH