Відкрили пластовий рік гаслом “СКОБ”!

Відкрили пластовий рік гаслом “СКОБ”!

Пластуни усіх поколінь Львова та Львівської округи зібрались на Відкриття Пластового Року, щоб поділитись спогадами про таборове літо та розпочати новий та насичений пластовий рік.

Запалені після літа, з купою нових знань, спогадів та емоцій — нарешті зустрілись, щоб «де би не були, повернутись сюди» — під таким гаслом понад 1500 пластунів провели ВПР (Відкриття Пластового Року) для пластунів Львова та округи.

Провести захід вдалося на території Парку культури та відпочинку у Львові. Вже вдруге цього року головна площа заходу приймає львівських пластунів.

  • Відкриття Пластового Року – традиційний пластовий захід, що відбувається щороку на початку осені на рівні станиці (пластового осередку), або декількох станиць (округи) для усіх пластунів. На ньому відбувається багато урочистих пластових церемоніалів: складання пластової присяги, отримання нових ступенів, відзначення волонтерів тощо.

В неділю, 17 вересня, у парку Культури зібрались всі: пташата, новаки, юнаки, старшопластуни та сеніори, батьки, представники влади, гості та друзі організації. 

На заході мали змогу подякувати постійним партнерам організації, Львівській міській раді, Львівській обласній раді та Львівській обласній військовій адміністрації за постійну допомогу під час організації літнього таборування у 2023 році. Цьогоріч на території Львівської області волонтери Пласту у Львові організували провели 53 літні табори!

В колі друзів дорослі волонтери-виховники отримали подяки за свій внесок у розвиток організації та долучились до пластових церемоніалів.

Тисячі очей спостерігало за найважливішими подіями для кожного пластуна: складанням пластової присяги, отриманням пластових ступенів, зокрема найвищого ступеня в юнацтві – скоба та вірлиці. На заході навіть відбулось визначне іменування другої (за всю історію пластування) вірлиці-обсерваторки (визначний ступінь летунського пластування).

  • Перебуваючи в новацтві та юнацтві, пластуни та пластунки проходять ряд етапів. Завершення кожного етапу свідчить про те, що пластун здійснив ще один крок на шляху до самовдосконалення, і таким чином може починати осягнення наступного етапу. Після завершення етапу пластунові чи пластунці присвоюється відповідний пластовий ступінь, який відображається відзнакою на пластовому однострої.

Згодом усі разом долучились до розважальної частини програми: ярмарку від юнацтва, інтерактивних знайомств від куренів та практичних спеціалізацій Пласту. Завершили Відкриття пластового року улюбленою пластовою традицією – ватрою.

“Для кожного з нас це був перший досвід організації події такого формату. Ми справді задоволені результатом, дуже натхненні та змотивовані – залітаємо у новий пластовий рік з крутими ідеями та проєктами”, – розповідає комендантка (головна організаторка) ст.пл.вірл. Соломія Добош, А.



Щиро дякуємо команді організаторів за те, що провели цей масштабний захід, проробили таку велику кількість роботи і знову запалили іскри до Великої гри:

  • комендантці (головній організаторці) – ст.пл.вірл  Соломії Добош А.

  • заступниці з програми – ст.пл. Даринці Мацьків, ЧХ

  • заступнику з організаційних питань – ст.пл. Остапу Гнатіву, КО

  • відповідальному за третьопробників – ст.пл.  Олегу Каднічанському

  • відповідальній за PR – ст.пл. Даринці Беген, А.

  • бунчужному – ст.пл. Томі Прохасько, КО

  • писарці – ст.пл. вірл. Богдані Кондратик

Дякуємо захисникам, завдяки яким без тривог та метушні, під сонячним небом ми мали змогу провести цей час. 30% від заробітку кожного куреня під час ярмарки ми передали на потреби Збройних сил України.

Ці урочисті моменти в настільки великій спільноті Пласту відбуваються лише кілька разів на рік! Саме тому ми так цінуємо ці миті разом і радіємо, як багато людей прийшло розділити його з нами.

 

Фото: Пласт Львів, Роман Балук

Підтримай розвиток Пласту у Львові

Підтримай розвиток Пласту у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років Детальніше

Час для прочитання: 4 хв

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ