Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Розпочато традиційну акцію “Вифлеємський вогонь миру”! Цей символ добра та віри передали львівській громаді, нагадуючи про традиційну скаутську акцію, що поширює світло з місця народження Ісуса Христа.

14 грудня львівські пластуни та польські скаути-харцери зустрілися на пункті пропуску "Рава-Руське – Гребенне", розташованому на нейтральній території між кордонами. На цьому місці відбулася зустріч, під час якої польські скаути передали Вифлеємський Вогонь Миру пластунам.


Близько 100 скаутів з України та Польщі зібралися на кордоні, у пункті пропуску. Разом вони виконали традиційну пісню Вифлеємського Вогню, обмінялися подарунками й урочисто запалили Вифлеємський Вогонь Миру.

Фото: Марія Шавель

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Акція була заснована у 1988 році як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. Першими ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — інших країн. До України вогонь вперше потрапив завдяки пластунам у 1992 році.

14 грудня, в Архикатедральному Соборі Святого Юра, пластуни Львова передали Львівській громаді Вифлеємський вогонь — символ добра і підтримки у  складні часи. Всі охочі можуть отримати Вогонь, який скаути щороку запалюють у Вифлеємі й передають від країни до країни як символ тепла і підтримки.

Понад 20 років пластуни беруть участь у скаутській естафеті передачі Вогню, запаленого у Вифлеємі. І вже понад 9 років він шириться Україною у часи війни. Тож нехай цієї зими Вогонь стане символом підтримки одне одного. Запрошуємо кожного і кожну долучитися до скаутської традиції і поділитися Вифлеємським вогнем зі своєю родиною, сусідами, друзями, а разом подарувати їм тепло, усмішку і підтримку.

 

«Ми дуже раді бути тут, навіть у такий складний для країни і кожного з нас час. Ми розуміємо цінність наших традицій. Наші діти є такими агентами добра і несуть цей вогонь до кожної української домівки і для кожного українця, який сьогодні, на жаль, не може бути вдома. Саме наші наймолодші пластуни виростуть і будуть будувати нашу країну. Ми щороку запалюємо вогонь миру в міській раді Львова, щоб звідси, з центру міста, він поширювався до всіх мешканців нашої громади», – розповіла станична, голова осередку Пласту у Львові Дарина Доскач.

 

 

Символічно, щороку, передаємо вогонь для мера міста Львова — Андрія Івановича. Передача відбулась 15 грудня в центральній будівлі — ратуші. До події долучився і мер міста Копичинці (Тернопільська область), заступники мера Львова, депутати та капелан Львівської міської ради.


Фото: Роман Балук

Щиро віримо, що цей вогонь буде символом добра, миру, злагоди та перемоги над злом! Ми вкладаємо у нього великий сенс і несемо цю іскру до кожної домівки, щоб Вифлеємський вогонь миру запалав у кожній українській родині! 

Неси вогонь добра!

 

Підтримай розвиток Пласту у Львові

Підтримай розвиток Пласту у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років Детальніше

Час для прочитання: 4 хв

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ