Відбувся перший дворівневий вишкіл Першої домедичної допомоги

Відбувся перший дворівневий вишкіл Першої домедичної допомоги

Бо на даний момент перша домедична допомога овіяна міфами того, як правильно її надавати, а як ні. Велика кількість інформації стала зараз не актуальна, адже все змінюється, як і методи надання ПМД.

Чисельність пластунів з кожним роком зростає. Але що залишається незмінним, так це те, що завжди знайдуться охочі вдосконалити свої навички ПМД. Хтось хоче потрапити на вишкіл, щоб здати точку в пробі, а хтось, щоб бути переконаним, що може почуватися спокійно, бо знає, як діяти в будь-яких ситуаціях. 

Надання домедичної допомоги – це відповідальність. Перш за все, за ті знання, якими оперуєш. Бо на даний момент перша домедична допомога овіяна міфами того, як правильно її надавати, а як ні. Велика кількість інформації стала зараз не актуальна, адже все змінюється, як і методи надання ПМД. 

Щоб розвіяти всі міфи і поспілкуватись з професіоналами, ми з командою запланували подію. Згодом змушені були перенести акцію в надії на те, що вона все ж відбудеться. І от не дарма, адже подія все ж була реалізована 18-19 грудня у вишкільному центрі у Винниках. Вирішили зробити дворівневий вишкіл, щоб більше людей змогло потрапити на подію і пізнати щось корисне. Тому поділили юнацтво на 2 рівні: тих, хто хоче здобути вмілість “ПМД-1” та тих, які прагнуть поглибити свої знання і здобути “ПМД-2”. Крім того, ще однією особливістю нашої акції стало залучення на вишкіл лише коша «Ґорґани». 

В перший день учасники мали змогу познайомитись одне з одним, прослухати 2 блоки гутірок від інструкторів з Мальтійської служби допомоги. Дізналися про алгоритм дій з надання першої домедичної допомоги не лише на словах, але й на практиці. Робили серцево-легеневу реанімацію на медичному манекені, навчилися користуватись дефібрилятором, і, о так, нас більше не лякають такі слова. 

Наступного дня, а саме на Миколая, провід подарував всім на честь свята маски-клапани для надання СЛР. Тепер учасники були всеозброєні знаннями і матеріалами. Крім того, розглянули різні випадки удавлення, опіки та рани.

Впродовж вишколу учасники не були голодними, адже ми отримали підтримку від чудових компаній, таких як: інтернет-магазин “Sweetmarket“, мережа доставки «Смакі Макі», кейтеринг “Вишиванка”. 

Коли курс добігав до логічного завершення, пластуни закріпили свої знання на практичному завданні-опитнику, де у кожного була різна ситуація з потерпілим, якому необхідно було надати допомогу відповідно до вдосконалених навичок. 

Після завершенню акції інструктори заслужено вручили всім учасникам вишколу сертифікати проходження 8-годинного курсу з надання ПМД, а також довідники зі структурованою інформацією, щоб юнаки і юначки могли в будь-який момент пригадати свої гутірки. Кожен з учасників, а їх було не мало, аж 21, отримали свої вмілості “ПМД-1” та “ПМД-2”

Вважаємо просто злочином відпускати учасників з вишколу без подарунків. Тому на згадку подарували кожній і кожному по парі шкарпеток від ПРАТ “Дюна-Веста”, за що щиро дякуємо їх компанії.

Після вишколу ми запустили опитник, де учасники могли залишити свій відгук про захід. 13 з 14 респондентів оцінили вишкіл на 4 або 5 балів з 5, що вважаємо дуже хорошим результатом.

Під час акції юнацтво коша «Ґорґани» мало нагоду познайомитись ближче, тому сподіваємось, що захід сприяв покращенню комунікації всередині коша.

Це, мабуть, перший вишкіл, де провід бажав учасникам, щоб не було ситуацій, де ці знання з вишколу можна було б застосувати. Проте це навички, які є просто необхідними сучасній молодій людині. Це вплив, який кожен учасник нашого вишколу може здійснити в місті, а навіть і в країні, рятуючи життя інших, а може, і власне. Завдяки практиці, яку проходили всі юначки і юнаки, вони стають психологічно і фізично готовими до непередбачуваних ситуацій, можуть зарадити собі та рідним в простому повсякденному житті. 

Не всі дорослі знають, як правильно надавати ПМД, а ми, як провід вишколу, горді з того, що такі молоді люди вже здобули такі цінні знання. 

Я рада, що нам все ж вдалось організувати цей вишкіл для коша. Зараз особливо важливо дбати про своє здоров‘я і вміти допомогти тим, хто цього потребує. Знання, які отримали учасники під час курсу дозволять їм чітко і правильно діяти в екстрених ситуаціях на таборах та в побуті. Це те, що має вміти кожен свідомий громадянин, тому я з задоволенням долучилась до організації акції, де юнаки і юначки здобули такі важливі навички. пл.розв. Юля Василяйко, бунчужна вишколу

Вишкіл пройшов навіть краще, ніж ми очікували. Учасники і провід мали змогу за, здавалось би, короткий проміжок часу відновити старі і здобути нові знання щодо першої домедичної допомоги, старанно потренуватись та задати всі хвилюючі запитання справжнім професіоналам. Вишкільні дві вийшли дуже насиченими і атмосферними, за що можна подякувати як команді проводу й інструкторам, так і учасникам, без яких все було б не так.  ст.пл. Аня Дідик, комендантка вишколу

Авторка тексту – пл.розв. Гаврилишин Надія

ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років Детальніше

Час для прочитання: 4 хв

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ