Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Як відбулося святкування у Львові - місті, де у 1912 році почалась історія Пласту – читайте у матеріалі!

День першої пластової присяги - подія, що відчувається кожному пластуну особливо та емоційно, як власне день народження, адже всі ми є частинкою великої спільноти, що працює на благо України. 12 квітня 112 років тому, у Львові, Пласт був заснований, з того дня і почалась цікава історія Великої гри.


Для пластунів це чудова можливість знову зустрітись всім разом у великому та дружньому колі. У парку культури більше 1600 пластунів від 2ох річних пташаток до сеніорів, а також партнери, батьки, представники влади та гості міста Львова.
«День першої пластової присяги — це напевно наймасштабніша подія, що викликає дуже багато емоцій для кожного. Тут наші наймолодші вихованці отримують свою першу пластову хустину, потім новаки та новачки промовляють свою першу обіцянку. Далі всі затамовують подих, адже лунають слова пластової присяги, а потім всім загалом ми співаємо обіт і це тільки маленька частинка наших церемоніалів», — розповідає станична Львова Дарина Доскач.

Під час пластових церемоніалів ми мали змогу спостерігати за рідкісним дійством, а саме іменуванням почесним пластовим ступенем Гетьманської вірлиці, адже таких не те, що одиниці у Львові, а й у цілому світі.

Важливою частиною заходи стало відзначення наших старших пластунів та пластунок, сеніорів та сеніорок – вручили їм подяки від міста та організації за постійну працю над розвитком пластового руху у Львові та виховання свідомої молоді.

Після офіційної частини всі улади розійшлись по своїх точках програми. Найменші вихованці Пласту - пташата - почули давню легенду про те, як колись люди втратили усі слова, бо не вміли їх цінувати та змогли повернути назад лише, коли навчилися дотримуватись обіцянки. Пластова присяга - символ найміцнішої вірності і запорука, що пластуни стоятимуть на сторожі даного ними слова. Пташата пригадали, які завдання вони мали та як виконували, а також долучились до марафону добрих справ. Щодня хоча б одне добре діло - обіцянка кожного пластуна!
Наші новаки та новачки присвятили День першої пластової присяги добрим ділам для громади міста, таким чином виконували свою новацьку обіцянку.
Маємо хорошу традицію аід час таких подій проводити пластові ярмарки. Де юнацтво [діти від 11 до 18 років] мали змогу продавати абсолютно все: від власної випічки і аж до шашликів. Окрім цього, наші вихованці підготували різні активності, участь в яких брали всі бажаючі. Чверть виручених коштів віддали на збір для Повітряний сил оборони 302-го зенітного ракетного полку.

Події такого масштабу не можуть пройти без слів вдячності.
Перш за все дякуємо нашим військовим, адже тільки завдяки тому, що вони там — ми маємо змогу збиратись тут. Щиро сподіваємось, що наступне наше день народження зустрічатимемо під мирним небом, своїми діяннями будемо робити все від себе залежне.

Дякуємо нашим вірним партнерам за постійну підтримку всіх волонтерських ініціатив, разом працюємо над розвитком молоді.
 

LAST NEWS

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років More details

Time to read: 4 minutes

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! More details

Time to read: 3 minutes

Show more

WE ARE ALWAYS IN TOUCH