Як Пласт Львів готується до таборового літа

Як Пласт Львів готується до таборового літа

У 2023 році, завдяки волонтерам та партнерам Пласту у Львові відбудеться 53 літніх таборів для понад 1800 львівських пластунів.

Табір – це щорічна практична частина пластування. Під час нього діти вирушають на природу, ночують в наметах, гріються біля ватри, готують їсти на польовій кухні, змагаються та багато навчаються. Це своєрідний підсумок пластування: до нього діти готуються протягом року, відвідуючи щотижневі заняття (сходини).

Пластові табори сприяють розвитку навичок практичного пластування та роботи в команді для молоді. На них діти вчаться техніки в'язання вузлів, правил надання першої домедичної допомоги, основ картографії, а також всебічного розвитку молоді, який робить пластунів майбутніми лідерами. 

У Пласті ми організовуємо табори для виховних вікових категорій пластової молоді:

  • пташат (дітки від 3 до 6 років) 

Табори для пташат часто називають сімейними, адже з малечою ідуть також батьки. Разом вони проводять час, пізнають світ, змагаються та у форматі гри вивчають усе про Пласт і Україну. Цього року відбудеться аж 11 таборів для Уладу Пластунів Пташат у станиці Львів.

  • новацтва (від 6 до 11 років) 

Табори для новацтва мають також більш розважальну програму. Малеча ночує в будиночках і також у форматі змагів, квестів та ігор пізнає світ. Табори для дітей 10-11 років розраховані на підготовку до юнацтва. Там діти опановують ключові вміння та навички, щоб стати більш самозарадними. У станиці Львів відбудеться 4 табори для дітей від 6 до 11 років

  • юнацтва (від 11 до 18 років) 

Найбільше пластових таборів (34) відбудеться найбільшого уладу осередку – юнацтва. Сотні виховників працювали декілька місяців, щоб організувати для свого юнацтва незабутню літню пригоду. Юнацькі табори – це наметові містечка із вишкільною програмою, що спрямована на вивчення куховарення, картографії, самозарадності та інших пластових навчань.

Головні організатори пластових таборів (коменданти) та їх команди – це пластові волонтери, які щоліта беруть відпустки для організації 10-14 денних таборів для дітей. Завдання Офісу Пласту у Львові – максимально полегшити їх роботу, навчити та допомогти, адже знаємо скільки часу, зусиль та ресурсу вкладають волонтери у табори. 

Навесні ми організували та провели вишкіл комендантів пластових таборів (20-21 травня), а також ряд дошколів (тренінгів) для виховників на тематику безпеки на таборах, відповідальності організаторів, психологічних особливостей вікових груп дітей, юридичних та практичних аспектів. Разом з лекторами на вишколах учасники тренінгів розглядали ймовірні таборові “кейси” та одразу обговорювали їх вирішення. 

Водночас з навчальною підготовкою, з початком таборового літа ми оновили реманент куренів. З початком повномасштабного вторгнення львівські пластуни передали велику частину свого реманенту (господарського спорядження, яке кожен курінь купує та зберігає для таборів та практичних вишколів) на потреби Збройних Сил України. 

Цього року, за підтримки Львівської міської ради (Управління молодіжної політики) відбулась закупівля та оновлення реманенту для куренів, які потребували нового спорядження. Нові тенти, намети, казани, лопати, саперки, сокири та безліч іншого, що не змогли б фізично забезпечити собі самостійно вдалось придбати в магазинах туристичного спорядження Gorgany, Baofeng та Topex. Щиро дякуємо і нашим постійним партнерам – Galicia, що забезпечили соками літні табори станиці Львів.

Пласт у Львові щодня працює для того, щоб кожна дитина мала можливість отримати навички пластування та самовиховання. В організації ми формуємо середовище, у якому молодь вчиться лідерству, відповідальності та роботі у команді. Саме тому об’єднуємося разом з українськими бізнесами, громадськими організаціями та благодійниками, щоб спільно втілити мету — розвивати молодь, а відтак і Україну.

Підтримай розвиток Пласту у Львові

Підтримай розвиток Пласту у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років

Найбільший пластовий осередок у Львові відсвяткував свої 112 років Детальніше

Час для прочитання: 4 хв

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові!

Вифлеємський Вогонь Миру — символ добра та віри, що засяяв у Львові! Детальніше

Час для прочитання: 3 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ